Historia d’un projecte ecològic per convenciment

Alejandro Guzmán Ojeda

Fundador

Des de fa deu anys, el projecte Eco d’aquí connecta als petits productors d’agricultura ecològica amb els menjadors escolars, donant suport així als agricultors homologats en aquesta forma responsable de produir aliments mitjançant procediments sostenibles i proveint als consumidors d’aliments saludables, de millor qualitat nutritiva sense la presencia de substancies de síntesi química.

L’anima mater i promotor d’aquest projecte es l’Alejandro Guzmán Ojeda. Fa deu anys, l’Alejandro era cuiner amb un estel Michellin i va decidir per convenciment moral arribar a l’arrel de la cadena alimentaria: el producte.

2007

Cistelles

Al 2007 Ale comença a portar cistelles de fruita i verdura ecològica a domicili

flecha

2011

Gestores de menjadors

Comença a treballar amb Ecomenja (gestora de menjadors escolars ecològics)

flecha

2020

I continuem...

Lorem ipsum dolor

El Projecte

Ecocentral neix i creix dins del bressol d’una altra iniciativa ecològica
anomenada Eco d’Aquí.

 

Considerem que els menjadors escolars són un veritable punt de suport al canvi polític-social a través de l’aliment.
Amb el nostre servei integral, la meta de donar aliment ecològic a nens i nenes de les escoles de Barcelona, ​​amb un preu de menú establert, es torna realista.
Actualment subministrem aliments ecològics de proximitat a cincuanta escoles de Barcelona i rodalies, fet que suposa 14.000 menús diaris.

 

Ecocentral és un Projecte amb una clara implicació social i mediambiental ja que la nostra raó de ser i el motor del nostre moviment és el benestar de les persones.

La nostra missió és la de nodrir i alimentar la població de la manera més saludable possible, tenint en compte molts factors:

 • Aliment Ecològic i de Proximitat
  Ens dediquem a ser proveïdors de fruita i verdura ecològica de proximitat a empreses gestores de menjadors escolars i menjadors escolars autogestionats. Ho fem donant suport a iniciatives locals i ajudant a petits productors i cooperatives perquè puguin sostenir els seus projectes, d’aquesta manera som part de l’Economia Local.
 • Distribució transparent
  Els diners que els nostres clients ens lliuren per les comandes, nosaltres els donem als i les productores, que al seu torn fan servir també per seguir conreant l’aliment del qual ens nodrim nosaltres i els nostres clients. D’aquesta manera es crea un cicle que es retroalimenta constantment.
 • Economia circular
  Creiem en aquest model d’economia i per això defensem que tot és aprofitable, les deixalles i residus pot convertir-se en matèria primera per a altres productes. En el nostre cas, totes les caixes que fem servir per distribuir els aliments a les escoles, tornen als productors per seguir usant-les. També els envasos de l’empresa són tots fets amb materials reciclats i totalment biodegradables. Tenim molt presents les tres Rs: Reduir (triant productes amb el mínim envàs possible), Reutilitzar (li donem una segona vida a tot el que sigui possible) i Reciclar.
 • Suport a col·lectius en risc d’exclusió social
  Una part dels llocs de treball que es generen en Ecocentral van destinats a aquest sector de la població. Creiem en la igualtat entre persones, més enllà de la seva posició social.
 • XAMEC (Xarxa Agroecològica de Menjadors Ecològics de Catalunya)
  Som part d’aquesta associació per poder impulsar el menjar ecològic en els menjadors escolars a tot Catalunya. Sostenim amb fermesa que si els hàbits alimentaris que aprenem en la infància són saludables, creixem amb molta més consciència i respecte pel medi ambient. Si la infància creix sana i feliç, el Planeta també.
 • Afrikanarias (www.afrikanarias.org)
  Ens agrada donar suport a iniciatives com les que desenvolupa aquesta ONG a l’Àfrica perquè l’aliment es reparteixi d’una manera justa i amable en zones on no tenen la mateixa facilitat per nodrir-se amb aliments de qualitat.

Ecocentral és un Projecte amb una clara implicació social i mediambiental
ja que la nostra raó de ser i el motor del nostre moviment és el benestar de les persones.

 

Alejandro Guzmán Ojeda